Tien jaar geleden: De onthulling van het GameCube-logo | Gamer.nl

Tien jaar geleden: De onthulling van het GameCube-logo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

GameCube-logo onthuld

Tien jaar geleden werd het logo van de aankomende Nintendo-console, de GameCube, onthuld. We noemden het logo "stijlvol en strak", al zou het logo later - door de reputatie van Nintendo - vaak gea ocieerd worden met speelgoed en kinderen - niet in de de laatste plaats door het enorm vrolijke geluid van het logo wanneer de console aan wordt gezet. Het logo is paars en bevat de letters G en C uit de naam.

Nintendo lijkt sinds de Nintendo 64 elke generatie een compleet andere naam voor zijn consoles te verzinnen. Van Nintendo 64 naar GameCube, om vervolgens bij Wii uit te komen: er valt geen lijn in te ontdekken. De vraag is dus ook maar of 'Wii' ook in de volgende console van Nintendo, dat de codenaam 'Project Café' draagt, opduikt. Het zou best kunnen dat de console een compleet andere naam krijgt - helemaal als Nintendo van plan is een specifiekere doelgroep aan te spreken met het systeem.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou