Tien jaar geleden: De Dreamcast komt terug | Gamer.nl

Tien jaar geleden: De Dreamcast komt terug | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Dreamcast komt (even) terug

Tien jaar geleden was de Dreamcast in de winkels helaas al dood en begraven, maar op Gamer.nl viel te lezen dat Sega's laatste console toch weer even terug zou komen. Het ging om de gelimiteerde 'R-7 editie' die alleen in Japan verkocht zou worden. De re-release stond voor september 2001 gepland en was speciaal voor de release van Shenmue II, het vervolg op de populaire actie-RPG die inmiddels een heuze cultstatus heeft. Tien jaar geleden meldden we al dat het jammer was dat Sega deze re-release alleen in Japan uitbracht.

Eigenlijk is het sowieso jammer dat de Dreamcast zo'n kort leven beschoren was. De console had een nagenoeg perfect uiterlijk en uitstraling, alleen door een gebrek aan marketing en concurrent Sony's aggre ieve reclamecampagnes voor de aankomende PlayStation 2 verlieten uitgevers en consumenten de console. Als resultaat zag Sega geen andere keuze dan hun spellen naar de concurrentie te brengen, een zet die ze bepaald geen windeieren heeft gelegd.

Maar we hebben gelukkig altijd nog de vele kla iekers op de Dreamcast, die de fanatieke verzamelaar vast allemaal in bezit heeft. We noemen o.a. Shenmue, Jet Set Radio, Crazy Taxi, Sonic Adventure 1 en 2, Power Stone, Skies of Arcadia, Chu Chu Rocket, Bangai-O, Sega Rally 2, Metropolis Street Racer, en ga zo maar door...


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou