Tien jaar geleden: Capitalism II bereikt gouden status | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Capitalism II bereikt gouden status | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tien jaar geleden: Capitilism II bereikt gouden status

Tien jaar geleden bereiktte de handel imulatiegame Capitalism II de zogenaamde 'goud' -status. Dat houdt in dat de game destijds officieel af was. Een Europese lanceringsdatum was nog er nog niet, hoewel wel bekend was dat het spel op 11 december in de Amerikaanse winkels zou liggen.

In het vervolg op Capitalism is het de bedoeling een succesvol bedrijfje op te starten en uiteindelijk de absolute handelstop te bereiken. De game had ook een multiplayermodus en was met maximaal zeven anderen speelbaar. Het vervolg was in grote lijnen hetzelfde als zijn voorganger, hoewel de nieuwe engine die werd gebruikt mooiere 3D-beelden op het scherm toverde.

De game werd ontwikkeld door Enlight en uitgegeven door Ubisoft. Het spel is vandaag de dag nog steeds op moderne Windows-systemen te spelen. Capitalism II lag uiteindelijk pas begin 2002 in de Nederlandse schappen. Een vervolg is nooit verschenen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou