Tien jaar geleden: Bloody Roar Extreme naar de Gamecube | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bloody Roar Extreme naar de Gamecube

De Bloody Roar-reeks verscheen enkel op Playstation-consoles, maar het vervolg op de derde telg kwam ook op een andere consoles uit, waaronder Nintendo's Gamecube. Dat meldden wij in 2001. Een jaar na de oorspronkelijke Gamecube-lancering verscheen Bloody Roar Extreme ook nog op de Xbox.

Het vierde deel van de fighting-serie liet spelers wederom vechten met personages die in monsterlijke beesten konden transformeren. Verscheidene aanvallen waren enkel bruikbaar als het personage een andere vorm aannam. Ondanks die kleine tactische twist was de serie vooral een ordinaire beat 'm up. Zo waren sommige personages veel sterker dan anderen. Het vierde deel werd achteraf bekritiseerd vanwege die verstoorde balans, hoewel critici het spel overwegend positief ontvingen. Bloody Roar Extreme verscheen op 3 mei van 2002 op de Playstation 2 en Gamecube. De Xbox-versie lag een jaar later op 28 november in de winkels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou