Tien jaar geleden: Blizzard onthult World of Warcraft te vroeg | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Blizzard onthult World of Warcraft te vroeg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Blizzard onthult World of Warcraft te vroeg

Blizzard maakte precies tien jaar geleden (te vroeg) hun nieuwe MMORPG World of Warcraft bekend. De uitgever verstuurde hun eigen update, de Blizzard Insider, een dag te vroeg, met daarin veel info over de game.

Met onze nog schaarse kennis meldden we tien jaar geleden dit: "WoW gaat een online RPG worden waar duizenden mensen tegelijk in het Warcraft universum kunnen spelen. Voorzien van een dikke grafische engine en bekende Blizzard gameplay zal het spel veel mensen aanspreken."

De rest is geschiedenis. World of Warcraft is één van de bekendste games allertijden geworden en is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de beeldvorming en aanwezigheid van games in hedendaagse cultuur. Gameverslavingen, South Park-afleveringen, verwoeste levens en ook heel veel plezier: tien jaar na de eerste aankondiging is World of Warcraft niet meer weg te denken uit de game-industrie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou