PS2 blijft best verkopende console?  

De PlayStation 2 is 's werelds meest verkochte console. Tien jaar geleden werd gedacht dat Sony's spelcomputer tot 2004 de best verkopende console op de markt zou blijven. Destijds bevatte 66 procent van de Amerikaanse huishoudens een PlayStation, dus was de stelling niet vergezocht. En ze hadden gewoon gelijk.

Op lange termijn namen andere spelcomputers de fakkel logischerwijs over. De Nintendo DS wist in een kortere periode meer verkocht te worden, en staat op het punt de PlayStation 2 in te halen, die nu de kroon spant met 150 miljoen verkochte exemplaren. Overige concurrentie wist het succes van de PS2 niet te evenaren. Tegen de tijd dat de Xbox en de GameCube van de markt gehaald werden, hadden deze respectievelijk 25- en 21 miljoen exemplaren verkocht. 

Waar Sony de overmacht had tijdens de vorige generatie, zijn de rollen ditmaal omgedraaid. Met de mainstream-hits  Wii en DS wist Nintendo zijn plaats aan de top opnieuw te veroveren. Als Sony deze plaats weer wil overnemen, moet het bedrijf flink uitpakken, maar of de PS Vita en mogelijk een PlayStation 4 hier genoeg voor zijn, is nog maar de vraag. Wij kijken in ieder met nostalgische gevoelens terug op onze ervaringen met de PlayStation 2 en de talloze geweldige games die ervoor verkrijgbaar zijn. Wat dacht je van God of War, ICO en Zone of the Enders? Onvergetelijke ervaringen als je het ons vraagt.