Activision heeft blockbuster line-up voor de E3

Tien jaar geleden keken we uit naar de line-up die Activision zou hebben op de E3 in 2001. We noemden titels als Soldier of Fortune 2, Return to Castle Wolfenstein en Star Trek Armada II. Het zijn natuurlijk absoluut degelijke titels, maar het is niet te vergelijken met de line-up die Activision de laatste jaren heeft.

Want als we het over blockbuster-titels hebben, dan zijn er weinig andere titels die in de buurt komen van de Call of Duty-reeks. Hoewel de Call of Duty-games de laatste jaren veel kritiek te verduren krijgen van gamers, lopen de verkopen van deze games in de tientallen miljoenen. Activision lijkt dan ook geen jaar te willen missen als het gaat om een nieuwe release in deze immens populaire shooterreeks. Dat we de onthulling van een nieuwe Call of Duty-titel voor onze kiezen krijgen deze E3 (begin juni), lijkt dan ook een zekerheidje. Maar Activision is ook op ander vlak niet meer hetzelfde bedrijf als tien jaar geleden. Door de smeltkroes tussen Activision en Vivendi, waardoor Blizzard nu ook bij het bedrijf hoort, horen titels als Starcraft en World of Warcraft er ook bij.

Toch hoeven we niet per se veel te verwachten van Activision op de E3. Het bedrijf is namelijk een aantal jaren al niet meer aanwezig op de beurs, hoewel het nog wel altijd het grootste feest geeft voor journalisten gedurende de hectische week. Toch hoeft niemand te vrezen voor weinig informatie over Activision-games gedurende de E3. Call of Duty is namelijk vaak aanwezig op de persconferenties van de grote console-uitgevers, bijvoorbeeld bij Microsoft vorig jaar. En Blizzard houdt natuurlijk steevast BlizzCon.

Dit jaar is in ieder geval extra spannend voor zowel Activision als gamers. Want is Infinity Ward na de leegloop nog sterk genoeg voor een nieuwe Call of Duty-game? Waar richt de uitgever zich op nu de Tony Hawk- en Guitar Hero-series in coma zijn beland? We gaan er de komende maanden vast achter komen.