'Thuiswerken had gunstig effect op productiviteit Europese game-ontwikkelaars'

'Thuiswerken had gunstig effect op productiviteit Europese game-ontwikkelaars'

Een onderzoek van uitzendbureau Amiqus suggereert dat thuiswerken een gunstig effect heeft op de productiviteit van medewerkers in de Europese game-industrie.

Zo zegt 82 procent van de ondervraagden even productief of productiever te zijn tijdens het thuiswerken wegens Covid-19 (via Games Industry). 

Ook zegt 83 procent dat thuiswerken geld bespaart, en noemt 73 procent een betere balans tussen werk en privé en 61 procent meer tijd kunnen spenderen met familie als voordelen van thuiswerken. 79 procent van de deelnemers zegt daarnaast een carrièreswitch te overwegen voor betere werkomstandigheden.

"Het wegnemen van dagelijks moeten reizen, de mogelijkheid om meer tijd met de familie te spenderen, beter kunnen omgaan met de uitdagingen van het ouderschap en een betere balans tussen werk en privéleven betekent dat mensen deze progressieve manier van werken door willen zetten", concludeert business manager Liz Prince.

De pandemie heeft verschillende gamestudio's gestimuleerd werktijden en -omgevingen aan te passen. Zo kondigde Eidos Montreal recent aan werkweken van vier dagen in te voeren en laten uitgevers als Ubisoft en Square Enix werknemers permanent thuiswerken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar staat productiviteit ook gelijk aan kwaliteit? In het geval van Grove Street games duidelijk niet.

0
test

@LordLuc Grove Street Games bevindt zich in Florida, dus daar zijn de resultaten misschien heel anders dan in Europa. En daarnaast blijft het natuurlijk 'maar' 82%, er is dus nog steeds 18% minder productief.

0
test

@LordLuc Grove Street Games was dan ook een ontwikkelaar die zich bezig hield met het porten naar Android en iOs. Dat ze opeens 3 games tegelijk naar console en PC moesten brengen EN ook nog is de graphics moesten verbeteren, tja dat was vanaf het begin al een dom idee.

0

Ik heb ook een kantoorbaan en ik werk sinds het begin van corona thuis. Mijn productiviteit is wel iets omhoog gegaan, mijn mentale gezondheid niet. En dat hoor ik van nagenoeg iedereen om mij heen die thuiswerkt.

0
test

@MikkelR1 Yep, same here.

0

@MikkelR1 ik heb juist het tegenovergestelde. Ik doe niet meer dan van me verwacht word, en daar ben eigenlijk juist heel gelukkig over.

0

Aanbevolen voor jou