Threes-maker komt met rts-game Close Castles | Gamer.nl

Threes-maker komt met rts-game Close Castles | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Close Castles beginnen de spelers met twee kastelen die heel dicht bij elkaar staan. Spelers moeten hun land uitbreiden en tegelijkertijd het kasteel van de vijand belagen. De potjes in Close Castles duren maar kort: drie minuten op de hoogste snelheid. Het wordt een local multiplayer-spel, waardoor er geen 'fog of war' is die onverkende delen van de map verhult.

Close Castles komt in 2015 naar consoles, Vollmer geeft niet aan om welke consoles het precies gaat. Waarschijnlijk doelt hij op de PlayStation 3 en PlayStation 4, gezien hij de game onthult op de officiële PlayStation-blog.

Close Castles


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou