THQ wint zaak tegen Ubisoft over stelen personeel | Gamer.nl

THQ wint zaak tegen Ubisoft over stelen personeel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ubisoft beweerde dat THQ Montreal personeel aannam van zijn eigen studio in Montréal; dit is volgens Ubisoft in strijd met het concurrentiebeding dat de betreffende werknemers in hun contract hadden staan. Volgens de rechter was er echter geen sprake van een belangenconflict en mogen de werknemers wel degelijk overstappen naar THQ.

"Het besluit is een enorme overwinning voor THQ Montreal en alle mensen werkzaam in de game-industrie in Montréal. We zijn erg enthousiast over de uitspraak, omdat we sterk geloven in de vrijheid van een individu om zelf te kiezen waar hij wil werken", zegt Ed Kaufman, uitvoerend directeur van busine en legal affairs bij THQ.

"Wij geloven dat de uitspraak concurrentie zal bevorderen, de angsten van werknemers zal wegnemen en meer talentvolle mensen zal aanmoedigen om zich te voegen bij de creative mensen van onze state-of-the-artstudio in Montréal."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou