THQ wil geld vragen voor online multiplayer | Gamer.nl

THQ wil geld vragen voor online multiplayer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met een combinatie van "robuste downloadbare content en online play van een hoge kwaliteit" wil THQ de invloed van tweedehands games tegengaan. "Wij denken dat dit onze digitale opbrengst zal vergroten, dat spelers langer aan onze games vast blijven houden en dat de invloed van tweedehands games verminderd wordt", aldus Farrell.

Uitgever Electronic Arts introduceerde in juli een vergelijkbaar model met de EA Online Pa , waarbij consumenten die Tiger Woods PGA Tour 11 aanschaffen online kunnen spelen met een bijgevoegde code. Gamers die de titel tweedehands kopen, moeten een bedrag van tien euro betalen om alsnog online te kunnen spelen.

Abonnement

Bobby Kotick, de baas van uitgever Activision Blizzard, gaf in juni tegenover de Wall Street Journal aan wel iets te zien in het invoeren van een abonnementsmodel voor de online multiplayer in de Call of Duty-serie. Dan Amrich van Activision ontkende in juli echter dat er plannen zijn om een dergelijk model in te voeren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou