THQ: ‘We hebben niets aan nieuwe consoles’ | Gamer.nl

THQ: ‘We hebben niets aan nieuwe consoles’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Om eerlijk te zijn is nieuwe hardware het laatste wat de industrie op dit moment nodig heeft. Als je kijkt naar de games op de PlayStation 3 en Xbox 360 dan zien die er prachtig uit. Stel dat consumenten nu weer 1000 dollar uit zouden moeten geven voor hardware die flink [door Sony en Microsoft] gesubsidieerd wordt, en wij als ontwikkelaars nog meer moeten betalen om ervoor te ontwikkelen. Dat gaat echt niet werken”, Aldus Farrell.

“Dus om een langere levenscyclus te hebben met een breder draagvlak onder consumenten, is strategisch wel de beste optie. Move en Kinect zijn beide ontworpen om daar aan bij te dragen. De markt bepaalt of het gaat werken, maar ik vind het geweldig dat zowel Sony als Microsoft hun doelgroep uit proberen te breiden, verder dan alleen de hardcore gamer.”  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou