38 Studios neemt de ontwikkelaar over samen met al haar merken, games en technologieën. Hieronder bevindt zich ook de RPG die de ontwikkelaar maakt voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Deze komt van de hand van Ken Rolston, vooral bekend voor zijn werk aan Elder Scrolls III: Morrowind en Elder Scrolls IV: Oblivion.

Met de aankoop heeft 38 Studios naar eigen zeggen een belangrijke stap gezet. "[Dit] zal zeer voordelig zijn voor de groei, marktpositie, financiële stabiliteit en langetermijnsucces van 38 Studios", zegt Brett Close, directeur van 38 Studios. Met Big Huge Games wil de uitgever meer games gaan ontwikkelen omtrent haar eigen fantasymerk Copernicus.

Copernicus

Copernicus is de werknaam van een MMOG van 38 Studios. De game speelt zich af in een fantasywereld en heeft een verhaal dat wordt geschreven door R.A. Salvatore en Todd McFarlane. Zij staan bekend als de bedenkers en schrijvers van respectievelijk de Forgotten Realms-boekenserie en de Spawn comicboeken. Big Huge Games zal een rol krijgen bij de ontwikkeling van dit spel.

In haar verleden heeft Big Huge Games meerdere Rise of Nations-games gemaakt. Ook is de ontwikkelaar bekend van Catan voor Xbox Live Arcade, Rise of Legends en heeft het samen met Ensemble Studios gewerkt aan Age of Empires III: The Asian Dynasties.