Dat er in het najaar niet voor iedere uitgever gouden tijden aanbreken, bewijst THQ door het sluiten van vijf ontwikkelstudios. Daarnaast ontslaat THQ ook enkele werknemers bij twee andere studios. Dat liet het bedrijf weten via een persbericht aan Gamespot.

De vijf studios die het einde van het jaar niet meer zullen meemaken zijn: Paradigm Entertainment, Mass Media, Helixe, Locomotive Games en Sandblast Games. De twee studios die nog wel blijven bestaan, maar het met beduidend minder mensen moet stellen zijn Rainbow Studios en Juice Games. De reden voor de sluiting is volgens THQ te vinden in de economische crisis. "THQ is constant bezig om te reageren op een dynamische markt. Of er nu dingen gebeuren in onze industrie of op economische vlak, het zorgt er in ieder geval voor dat we ook de komende drie tot vijf jaar winstgevend en succesvol kunnen zijn.

De vijf studios waren tijdens hun bestaan verantwoordelijk voor een heel resem aan games. Paradigm Entertainment maakte ondermeer de Nintendo 64 titel Pilotwings en meer recent nog Stuntman Ignition. Mass Media hield zich lang geleden nog bezig met de N64-poort Starcraft en was mede verantwoordelijk voor Full Spectrum Warrior  en Full Spectrum Warrior: Ten Hammers. Helixe hield zich voornamelijk bezig met Nintendo DS titels waarond Cars, Ratatouille en The Incredibles. Tevens was de studio bezig met een DS-versie van The Blob. De hekkensluiters Locomotive Games, verantwoordelijk voor Jet Moto 3 voor de originele PlayStation, en Sandblast Games waren  bezig aan Destroy All Humans! voor de Wii, PlayStation 3 en Xbox 360. Destroy All Humans wordt overigens nog wel uitgebracht en staat gepland voor volgende maand.