Naast Blue Tongue en Brisbane moet ook het in Amerika gevestigde THQ Phoenix zijn deuren sluiten. Door het opdoeken van de studio's verliezen zo'n 200 mensen hun baan. Blue Tongue was verantwoordelijk voor de De Blob-games, THQ's studio in Brisbane maakte diverse games gebaseerd op televisie voor kinderen, zoals The Last Airbender en Megamind: Mega Team Unite voor de Nintendo Wii.

Eigen franchise

THQ heeft aangegeven zich meer te willen richten op de ontwikkeling van originele merknamen en het doorontwikkelen van eigen franchise zoals Saints Row en Darksiders. "Met deze herziening leggen we onze focus op eigen IP's van hoge kwaliteit met een brede aantrekkingskracht", aldus THQ's president Brian Farrell. "Door onze interne ontwikkelcapaciteit naar een juist formaat te brengen, kunnen onze vijf interne studio's zich richten op het maken van games met hoge kwaliteit. We verminderen het aantal games die gebaseerd zijn op films en kinderprogramma's om te onderstrepen dat we games die weinig winst opleveren willen vermijden."

Vijf studio's

THQ richt zich nu op vijf interne ontwikkelstudio's. THQ Montreal is bezig met een nog onaangekondigde nieuwe IP, Volition, Inc. werkt aan Saints Row: The Third en inSANE samen met filmregisseur Guillermo del Toro. Relic Entertainment is verantwoorderlijk voor Company of Heroes en Warhammer 40,000: Space Marine en Vigil Games ontwikkelt Darksiders II en de MMO Warhammer 40,000: Dark Millennium Online. THQ San Diego, tenslotte, is de ontwikkelaar van WWE All Stars.