THQ heeft vandaag haar omzetscijfers over het tweede fiscale kwartaal van 2005 bekend gemaakt. Zoals gebruikelijk gaat dit gepaard met een vooruitblik op het huidige en komende kwartalen, en de bijbehorende verwachtingen. THQ maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal verschuivingen in haar releaseschema's bekend te maken.

De opvallendste hiervan is de verschuiving van de revolutionaire first person shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Dit spel stond oorspronkelijk geplanned voor begin 2005, maar zal nu op zijn vroegst mei 2005 verschijnen. Omdat S.T.A.L.K.E.R. een enorm veelbelovend en ambitieus project is, zijn we niet echt verbaasd over deze verschuiving en wederom: als men de extra tijd nodig heeft om de beloftes waar te maken, dan graag - hoewel we eigenlijk niet kunnen wachten tot de The Zone rond de ontplofte kerncentrale van Tsjernobyl zelf mogen verkennen.

Een andere verschuiving is de Alien-game Destroy All Humans! van Pandemic. In dit spel moet je eens niet de mensheid redden, maar dien je deze vervelende mormels in de rol van aan Alien, uit te roeien. Je bent compleet vrij in je aanpak hiervoor en kunt lichamen van andere mensen stelen, vergelijkbaar met het jatten van auto's in Grand Theft Auto. De omgeving is volledig destructief, dus dat belooft wat!

Verder biedt de THQ releaselijst niet veel opvallends. Enige ander nieuwtje is dat in het eerste kwartaal van 2005 Full Spectrum Warrior op de Playstation 2 verschijnt. Verder kunnen we in januari The Punisher verwachten, in februari MX vs. ATV Unleashed en in maart WWE: Wrestlemania XXI, die we opnieuw niet van de voorloper zullen kunnen onderscheiden.