THQ publiceert postieve kwartaalcijfers ondanks verlies | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel het bedrijf een stijging kende over het afgelopen half jaar, namen de nettoverkopen het afgelopen fiscale kwartaal wel af van ruim 100 miljoen euro naar 67,5 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. THQ verklaart de daling door het gebrek aan grote releases het afgelopen fiscale kwartaal.

Verlies

THQ leed een nettoverlies van ruim 3,7 miljoen euro, beduidend minder dan het verlies van 77, 5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Brian Farrell, baas van THQ, komt dit doordat het bedrijf tegenwoordig beter gefocust en efficiënter te werk gaat.

Het komende fiscale kwartaal verwacht THQ nog goede zaken te doen met titels als WWE SmackDown vs. Raw 2010 en een nieuwe MX vs. ATV Reflex. Voor de afsluiting van het boekjaar heeft de uitgever hoge verwachtingen van Darksiders, Metro 2033 en Warhammer 40,000: Dawn of War II – Chaos Rising, die begin 2010 in de winkels moeten verschijnen.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou