THQ heeft bekend gemaakt 200 medewerkers te zullen ontslaan in navolging van een verlies van 35,3 miljoen dollar netto. De ontslagen zullen bij meerdere studio's plaatsvinden. Dat maakte CEO Brian Farrell bekend.

Kortgeleden maakte THQ het verlies bekend van het fiscale jaar van 2008, die eindigde op 31 maart van dit jaar. Vooral in het vierde kwartaal zou het bedrijf haar slechtste prestatie hebben behaald, waarin zij 34,5 miljoen dollar minder hebben verkocht dan verwacht.

"In het fiscale jaar 2008 hebben wij onze winstverwachtingen niet behaald en daarom zullen er agressieve stappen ondernomen worden om de uitvoering in het fiscale jaar 2009 te verbeteren," laat CEO Brian Farrell weten. Het ontslaan van 200 medewerkers is kennelijk één van de agressieve stappen die ondernomen worden.

THQ hoopt met haar titels Saints Row 2 en Red Faction Guerrilla een ommekeer te maken in het fiscale jaar van 2009. Ook introduceren ze nieuwe titels als de Blob en Darksiders voor de Wii en krijgen we uiteraard weer een nieuw deel van WWE SmackDown vs. Raw.