De uitgever benadrukt dat een aantal successen van vorig jaar. Zo zou Saints Row: The Third in de Verenigde Staten drie keer zo goed verkocht hebben als het tweede deel in een vergelijkbare periode. WWe '12 zou veertig procent beter verkocht hebben dan WWE SmackDown! vs. RAW 2011 in dezelfde periode, terwijl de game op minder platformen is verschenen.

De verkoop van THQ-games in de Verenigde Staten is met achttien procent gegroeid, meldt de uitgever, terwijl de markt zelf met zes procent daalde. "En er komen twee geweldige titels voor de eerste helft van dit jaar aan, met UFC Undisputed 3 en Darksiders 2."

Kevin Dent

Het gerucht zelf werd de wereld in gebracht door Kevin Dent, baas van de Mobile-divisie van de International Game Developers Association. Hij beweerde ook dat de massively multiplayer online game Warhammer 40,000: Dark Millennium Online al met zekerheid geannuleerd is. THQ stelt nu dat het zijn line-up voor 2014 niet geannuleerd heeft en dat er geen beslissingen zijn genomen over de geplande Warhammer-MMO.

Volgens Dent zou het annuleren van de games voor 2014 nodig zijn voor THQ, omdat de uitgever dan geld in kas kan houden. Dit zou het bedrijf aantrekkelijker maken voor verkoop aan andere partijen. De uitgever zou zichzelf om diezelfde reden ook al hebben aangeboden aan enkele Aziatische bedrijven. Ook zou het enkele Disney- en Pixar-licenties ongebruikt hebben teruggegeven. Hoewel THQ het gerucht ontkent, benadrukt de PR-afdeling wel dat de uitgever zich tegenwoordig minder concentreert op het maken van retailgames voor kinderen.