THQ onthult Red Faction: Armageddon | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Red Faction: Armageddon speelt zich, net als Red Faction: Guerilla, nog steeds af op Mars, maar dan tientallen jaren later. De game draait om de kleinzoon van het hoofdpersonage uit het vorige deel, Alec Mason. Het klimaat op Mars is enorm veranderd en de kolonisten op de planeet zijn gevlucht naar ondergrondse mijnenstelsels. Er weet echter een sinister ras uit een ondergrondse poort te ontsnappen.

Shooter

Destructie speelt weer een belangrijke rol in Armageddon. Zo heeft Darius Mason een nieuw wapen, de Nano Forge, waarmee flink wat schade aangericht kan worden. Toch lijkt de game een andere weg in te slaan dan het vorige deel. Waar Guerilla een sandbox-game was, waar spelers vrij rond konden lopen in een grote wereld, daar lijkt Armageddon veel meer de weg in te slaan van een shooter. In de eerste twee delen in de Red Faction-reeks, Red Faction en Red Faction 2, lag de nadruk ook veel meer op het shooter-genre.

De game komt naar Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Het is nog niet bekend wanneer de game moet verschijnen. Op de E3-beurs in Los Angeles, die vanaf 15 juni begint, onthult uitgever THQ meer over de titel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou