Nieuws
THQ Nordic

THQ Nordic neemt opnieuw twee studio's over

Coffee Stain Studios en Bugbear Entertainment

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Uitgever THQ Nordic heeft opnieuw twee studio's overgenomen. Deze keer voegde THQ Nordic de ontwikkelaars Coffee Stain Studios en Bugbear Entertainment aan zijn collectie toe. Beide studio's zeggen erg verheugd te zijn op de toekomstige samenwerking met THQ Nordic.

Met de overname van de twee studio's heeft THQ Nordic nu in totaal 55 games die in ontwikkeling zijn, waarvan 35 nog niet officieel zijn aangekondigd. Coffee Stain Studios staat bekend om de titels, Goat Simulator en Deep Rock Galactic en Bugbear Entertainment staat bekend als een ontwikkelaar van racegames, zoals Wreckfest.

De samenwerking met THQ Nordic is een belangrijke stap geweest voor beide studio's. Zo zegt Anton Westbergh, CEO van Coffee Stain, dat ze goed zitten bij de Oostenrijkse uitgever. "Ik geloof er heilig in dat THQ Nordic een goede thuisbasis is voor Coffee Stain," zegt Westbergh. "Naast de ervaring in het ontwikkelen en uitgeven van games, heeft THQ Nordic de vaardigheden, de wil en kapitalen om onze nieuwe uitgaves te ondersteunen en te doen groeien."

Wreckfest

CEO van Bugbear Entertainment, Janne Alanenpää, zegt uit te kijken naar het verder kunnen ontwikkelen van hun racegames. Zo willen zij hun games van hoge kwaliteit voorzien om zo bij te kunnen dragen aan het groeiende portfolio van THQ Nordic.

Eerder nam THQ Nordic de rechten over van games als Kingdoms of Amalur, Alone in the Dark en Act of War.

Bron: Wccftech

Dit artikel delen:

Lees meer

Kickstarter gelanceerd voor Assassin's Creed-bordspel Drie kwartier aan gameplay van Crackdown 3
3

Reacties op: THQ Nordic neemt opnieuw twee studio's over

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  darkmanwls

  • 14 november 2018 15:23
  Doe me een plezier THQ nordic, zorg goed voor je studio's, wordt geen EA

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 14 november 2018 18:00
  Doe me een plezier THQ nordic, draaf niet door in het uitpoepen van veel te veel games binnen dezelfde franchise, word geen Ubisoft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  serphilith

  • 14 november 2018 19:07
  Ik ben benieuwt wat hier uit vloeit. Volgens het overnamen rapport van Coffee Stain krijgen ze €30mil over 3 jaar dankzij de overnamen, €39mil over 3 jaar als ze een 'unnamed project' afronden.. lekker!

  ps. @GNL: Hebben jullie al eens gekeken naar Satisfactory van Coffee Stain? Dat is een 3D fps factory builder/adventure game vergelijkbaar met Factorio. Ik ben in ieder geval al een tijdje hyped kan ik je zeggen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.