THQ Nordic neemt Metro- en Saints Row-uitgever Koch Media over | Gamer.nl

THQ Nordic neemt Metro- en Saints Row-uitgever Koch Media over | Gamer.nl

THQ Nordic heeft uitgever Koch Media voor een bedrag van 121 miljoen euro overgenomen. De deal bevat het complete Koch-bedrijf inclusief Deep Silver, dat games als Saints Row, Dead Island en Metro uit heeft gebracht.

Met de overname krijgt THQ Nordic, dat onder andere achter De Blob, Red Faction en Darksiders zit, nu de controle over de drie verschillende studio’s van Deep Silver: Dambuster Studios, bekend van Homefront, Fishlabs van onder andere Galaxy on Fire en Volition, bekend van Saints Row. Hierbij inbegrepen zit ook de filmtak van Koch Media. Door de overname zijn meerdere franchises weer eigendom van een bedrijf met de naam THQ.

THQ Nordic, dat in 2015 zijn naam veranderde van Nordic Games door het handelsmerk THQ over te nemen, nam in november 2017 nog het Biomutant-IP en diens ontwikkelaar Experiment 101 over. Het bedrijf heeft wel vaker diverse franchises en studio's gekocht. In 2008 kocht het bijvoorbeeld een aantal IP's van het toen failliet verklaarde THQ, maar men heeft sindsdien ook (de ontwikkelaar) Atari gekocht, alsmede DTP Entertainment en Digital Realty.

De Zweedse uitgever heeft aangegeven dat het geen plannen heeft om Koch Media te herstructureren en dat de kans klein is dat werknemers hun baan kwijtraken door de overname. Verder zal Dr. Klemens Kundratitz zijn huidige rol als CEO van het bedrijf behouden.

De grootste aankomende game van THQ Nordic is Darksiders 3, een openwereld actiegame waarin spelers niet alleen gevechten houden, maar ook de omgeving verkennen en puzzels oplo en. Darksiders 3 moet ergens in 2018 verschijnen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou