THQ Nordic koopt Kingdom Come-ontwikkelaar Warhorse Studios op

THQ Nordic koopt Kingdom Come-ontwikkelaar Warhorse Studios op

THQ Nordic heeft Warhorse Studios, de ontwikkelaar van Kingdom Come: Deliverance, opgekocht.

Het bedrijf kondigde dit aan via een persbericht. THQ Nordic heeft 33,2 miljoen euro betaald voor de studio achter de vorig jaar verschenen actie-rpg. Dit zorgt er ook voor dat THQ Nordic de eigenaar is van alle franchises van de ontwikkelaar.

Warhorse kondigde tevens aan dat er inmiddels twee miljoen exemplaren van Kingdom Come zijn verkocht. Het spel is verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Er zijn daarnaast 500.000 uitbreidingen voor de game verkocht.

THQ Nordic liet tevens weten dat het 77 projecten in ontwikkeling heeft. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren uiteenlopende aankopen gedaan, van studio's als Deep Silver en Coffee Stain tot franchises als TimeSplitters, Carmageddon, Alone in the Dark en Commandos. Een van de meest recente releases van de uitgever was Darksiders 3.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat ik me dan afvraag is, waar komt dat geld vandaan voor al die aankopen? Want wat ik weet van THQ nordic is dat ze vooral games uitbrengen die "aardig" zijn. Geen blockbusters, maar ook niet slecht. Gewoon wel aardig.

0
test

@darkmanwls Aardige scorende games kosten doorgaans ook minder om te produceren. Daarmee kunnen ze toch een goede marge halen en als je dat vermenigvuldigt met een groot aantal releases valt toch een goed belegde boterham te verdienen. Financiering kan ook gewoon via een lening van de bank lopen of via andere externe investeerders.

0

@darkmanwls 33 miljoen is in die wereld niet zo heel veel geld. For us mortals it is. Simpel gezegd hoef je maar 550k games a 60eu te verkopen...

0
test

@Erik078 Nee, zo werkt het niet. Dat is de omzet voor de winkels die er nog Btw van moeten afdragen en allerlei kosten hebben. THQ mag blij zijn als ze 10-15 euro per game omzet draaien. En dan moeten de kosten er nog vanaf.

0

Ik ben benieuwd wie de baas wordt of blijft en wat dit betekend voor kcd 2.

0

Aanbevolen voor jou