Update: THQ Nordic heeft niet gekozen voor exclusiviteit Metro Exodus op Epic Games Store

Update: THQ Nordic heeft niet gekozen voor exclusiviteit Metro Exodus op Epic Games Store

Uitgever THQ Nordic distantieert zich van de uitspraak omtrent de exclusiviteit van Metro Exodus op de Epic Games Store. Via een bericht op Twitter meldt THQ Nordic dat het niet verantwoordelijk was voor de keuze van de distributie bij Metro Exodus.

Vorig jaar nam THQ Nordic de uitgever Koch Media over voor een bedrag van 121 miljoen euro, waarmee de Metro-franchise in handen kwam van de uitgever. Na de bekendmaking dat de pc-versie van Metro Exodus voor het eerste jaar exclusief beschikbaar wordt op de Epic Games Store, werd door fans meerdere malen kritiek geuit op het moederbedrijf.

In een verklaring via een Twitter-bericht geeft THQ Nordic nu aan dat niet zij, maar zusterbedrijf Koch Media verantwoordelijk is voor de keuze omtrent de distributie van de game.

"Het besluit om Metro Exodus als een tijdelijke exclusieve titel uit te brengen op de Epic Store is in zijn volledigheid genomen door Koch Media, aangezien zij de eigenaren zijn van de intellectuele eigendommen. Zij zijn een zusterbedrijf van THQ Nordic, wat precies de reden is waarom wij niet op deze zaak gaan reageren", aldus THQ Nordic.

Het bedrijf neemt zich voor, hoewel het in de toekomst niet uitsluit om games tijdelijk exclusief te maken, om games op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te stellen.

Ondertussen heeft uitgever Deep Silver, uitgever van Metro Exodus, duidelijkheid geschapen over de distributie van fysieke pc-kopieën van Metro Exodus. Spelers met vooruitbestelde fysieke kopieën ontvangen een Epic-code die zij op het digitale platform kunnen gebruiken.

Update: Lars Wingefors, medeoprichter en CEO van van THQ Nordic AB heeft inmiddels reageert en wijst erop dat de tak van THQ Nordic die de tweets heeft gestuurd heeft, niet het gedeelte van THQ Nordic is dat het intellectueel eigendom van Metro Exodus in handen heeft. THQ Nordic AB is IP-eigenaar van Metro Exodus en heeft ook Koch Media in bezit. Wingefors geeft in zijn verklaring onder meer aan volledig achter Deep Silver en Koch Media te staan:

I fully support our sub-groups’ autonomy to run their respective businesses. I believe it’s in the group’s, and ultimately the consumers’, best interest that business decisions are made close to the market and this is the group’s consistent business model.I firmly believe that Deep Silver and Koch Media have carefully considered the advantages and disadvantages, opportunities and risks in their decision to go solely with Epic Games Store. The decision has my full support.I have noted that there is some confusion about the two different THQ Nordic entities, the parent company and the operating entity in Vienna. As already communicated to shareholders last year, the parent company will change its name to better reflect its status.

THQ Nordic GmbH heeft de IP's voor onder andere Darksiders, Titan Quest, Wreckfest en MX vs ATV in bezit.

Metro Exodus verschijnt op 15 februari op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote][b]duidelijkheid geschept[/b][/quote] geschapen

0
test

@Ghost Hey Ghost, bedankt voor de feedback, maar in deze context is 'geschept' juist.

0
test

@JaccoPeek [url=https://onzetaal.nl/taaladvies/scheppen-schiep-geschapen-schepte-geschept/]Onze taal: Scheppen - schiep - geschapen / schepte - geschept[/url] Mijns inziens staat [i]scheppen[/i] in deze context gelijk aan [i]creëren/ maken[/i], zoals ook in de twee voorbeeldzinnen waarin het gecombineerd wordt met het woord [i]duidelijk(heid)[/i]. Deep Silver heeft niet duidelijkheid geput/opgedaan/verworven, maar gecreëerd door nieuwe informatie te geven. Derhalve dient de sterke vervoeging van [i]scheppen[/i] toegepast te worden. Hopelijk heb je wat inzicht geschept uit deze uitleg. ;)

0
test

Als winkel zou ik hier dus niks van inkopen voor pc. Kans dat dit verkoopt is volgens mij erg klein.

0

@hubertje Maar dan moet je als winkel wel consequent zijn en ook geen PS4- en Xbox-exclusives verkopen.

0
test

@fonsrutte hoezo dat die zull3n waarschijnlijk gewoon normaal verkopen.

0

Aanbevolen voor jou