THQ Nordic biedt excuses aan voor controversieel interview op 8Chan

THQ Nordic biedt excuses aan voor controversieel interview op 8Chan

THQ Nordic heeft voor ophef gezorgd door een interview te organiseren op de website 8Chan. Marketingdirecteur Philipp Brock zei niet af te weten van het controversiële verleden van het forum.

Dinsdag kondigde THQ Nordic aan dat het een Ask Me Anything, een interview waarbij antwoord wordt gegeven op allerlei vragen van internetgebruikers, zou houden. Meestal worden dit soort interviews georganiseerd op de populaire AMA-subreddit, maar de uitgever van onder andere Darksiders 3 en Sunset Overdrive zorgde voor ophef door het evenement te houden op het controversiële forum 8Chan.

8Chan is een website waar gebruikers anoniem berichten en afbeeldingen kunnen plaatsen. Het forum staat echter bekend om de controversiële onderwerpen die besproken worden en de illegale content die te zien is op de website. Zo bevat 8Chan platformen die toegewijd zijn aan pedofilie en fascisme en zijn gebruikers van de website berucht om hun racistische uitspraken en vrouwenhaat.

De wetteloze website van 8Chan gaat niet zonder consequenties. De website is in het verleden al meerdere keren offline gehaald omdat het forum verdacht werd van het bevatten van content die te maken had met kindermishandeling en kinderpornografie. Ook zijn directe links naar de website verwijderd van de Google-lijst.

Philipp Brock, pers- en marketingdirecteur van THQ Nordic, heeft nu via Twitter zijn excuses aangeboden voor het controversiële interview op 8Chan. Hij zegt dat THQ Nordic op een vriendelijke en beleefde manier werd benaderd door het forum en werd verzekerd dat er geen ongewenste berichten te zien zouden zijn. Ook zegt Brock dat hij niet op hoogte was van de controversiële geschiedenis van 8Chan.

Eerder deze maand haalde THQ Nordic nog 225 miljoen dollar op om nieuwe aankopen van franchises en studio's te financieren. Ook kondigde de uitgever aan dat Darksiders: Warmastered Edition naar de Nintendo Switch komt. Lees daar hier meer over.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Moet de titel dan niet zijn: THQ Nordic biedt excuses aan voor interview op controversieel 8Chan

0
test

@rashura ja dat klopt maar er staan hier vaker titels niet goed omschreven dus... Valt al bijna niet meer op ;)

0
test

Ik had nog nooit van 8chan gehoord, wel van een andere chan, de helft van 8chan zeg maar. Dat is ook al zo'n plek waar t uitschot van t internet rondhangt.

0

@darkmanwls Zo te lezen is 8chan dus dat uitschot maal 2 ;)

0
test

@darkmanwls En dan moet je voorstellen dat 8chan alleen maar bestaat omdat 4chan sommige mensen toch wat te extreem vond.

0

Aanbevolen voor jou