Vorig jaar maakte THQ al bekend dat ze tweehonderd werknemers zouden ontslaan, maar vandaag laat Brian Farrell, directeur van THQ, weten dat er in totaal zeshonderd mensen op zoek moeten naar een nieuwe baan. De maatregelen volgen op tegenvallende verkoopcijfers van het afgelopen fiscale jaar.

"We leverden kwalitatief gezien goede game af in het afgelopen half jaar, maar we zijn er helaas niet in geslaagd om de gewenste omzetten en verkoopcijfers te halen in deze moeilijke en competitieve bedrijfstak", aldus Farrell. "Door de aanhoudende economische crisis zijn wij genoodzaakt om onze kosten met nog eens honderd miljoen dollar (ongeveer 78 miljoen euro) te verminderen."

Dat deze maatregelen slecht zijn voor de diversiteit van het aanbod aan games laat Farrell duidelijk merken: "We nemen belangrijke maatregelen met het doel om te investeren in games die een zo hoog mogelijke franchise-potentieel hebben, om er zo zeker van te zijn dat we straks weer winst kunnen maken." Verwacht van THQ de komende jaren dus vooral veel vervolgen op succesvolle games.