THQ meldt verlies van 27 miljoen euro | Gamer.nl

THQ meldt verlies van 27 miljoen euro | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ook een tegenvallende verkoop van THQ's kindergames en de late release van UFC: Personal Trainer hebben aan het verlies bijgedragen. In dezelfde periode vorig jaar meldde de uitgever een verlies van 21 miljoen euro. De verkopen lagen het afgelopen kwartaal wel hoger dan vorig jaar, met opbrengsten van 136,5 miljoen tegenover 104,4 miljoen euro.

THQ verwacht dit financiële jaar, dat afloopt op 31 maart 2012, wel goed af te kunnen sluiten. "Ondanks een lichte eerste helft, kijken we vooruit naar een sterke en winstgevende tweede helft, met naar verwachting het grootste derde kwartaal in de geschiedenis van ons bedrijf, zowel in opbrengsten als winst per aandeel", zegt THQ's CEO, Brian Farrell.

Games

De uitgever komt in september met Warhammer 40,000: Space Marine en in november met WWE '12, de uDraw HD-tablet voor PlayStation 3 en Xbox 360, Marvel Super Hero Squad: Comic Combat en Saints Row: The Third. UFC Undisputed 3 komt naar verwachting kort voor het einde van dit fiscale jaar uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou