THQ mag geen werknemers van Ubisoft meer overnemen | Gamer.nl

THQ mag geen werknemers van Ubisoft meer overnemen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

THQ's onlangs opgerichte studio heeft Patrick Désilets aan het hoofd staan; hij was daarvoor creative lead van de A a in's Creed-serie. Sinds het vertrek van Désilets zijn er drie werknemers van Ubisoft, allen bekenden van het nieuwe studiohoofd, overgestapt naar THQ.

Désilets heeft echter een non-solicit-clausule in zijn Ubisoft-contract gehad, wat betekent dat hij bij een vertrek niet actief zijn voormalige collega's mag werven. Ubisoft heeft nu een rechterlijk bevel gekregen, wat betekent dat het bedrijf op wettelijke bescherming kan rekenen wanneer er meer werknemers zouden willen overstappen.

Ontslag

De vier voormalig Ubisoft-werknemers hadden enkele maanden voordat de oprichting van de THQ-studio werd bekendgemaakt reeds hun ontslag ingediend. Geen van hen had als reden opgegeven dat ze binnen enkele maanden bij THQ aan de slag zou gaan. Dit is mogelijk gedaan om onder de non-solicit-clausule uit te komen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou