THQ luidt einde in voor Red Faction-franchise | Gamer.nl

THQ luidt einde in voor Red Faction-franchise | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Omdat zowel Red Faction: Guerrilla uit 2009 als Red Faction: Armageddon uit 2011 volgens Farrell alleen een nichemarkt wisten aan te spreken, stopt het team bij ontwikkelaar Volition met de gameserie. De CEO laat weten dat het "talentvolle team" zijn pijlen nu richt op Insane, de eerste game van Pan's Labyrinth-regi eur Guillermo del Toro.

Red Faction: Guerrilla wist goede cijfers te scoren van gamerecensenten en staat een 85 uit 100 op Metacritic. Armageddon scoort met een gemiddeld cijfer van 72 voor de consoleversies aanzienlijk lager, iets wat Farrell zegt te betreuren. Zowel Guerrilla als Armageddon wisten volgens de CEO geen goede verkoopcijers te genereren.

Armageddon is een van de drie games waarover de CEO tijdens het gesprek met investeerders zijn teleurstelling uitsprak. Ook MX Vs ATV Alive en UFC: Personal Trainer waren volgens Farrell van te lage kwaliteit. De teams van deze games beseffen dit volgens hem en gaan tijd en middelen besteden om een hogere kwaliteit te kunnen waarborgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou