Omdat zowel Red Faction: Guerrilla uit 2009 als Red Faction: Armageddon uit 2011 volgens Farrell alleen een nichemarkt wisten aan te spreken, stopt het team bij ontwikkelaar Volition met de gameserie. De CEO laat weten dat het "talentvolle team" zijn pijlen nu richt op Insane, de eerste game van Pan's Labyrinth-regisseur Guillermo del Toro.

Red Faction: Guerrilla wist goede cijfers te scoren van gamerecensenten en staat een 85 uit 100 op Metacritic. Armageddon scoort met een gemiddeld cijfer van 72 voor de consoleversies aanzienlijk lager, iets wat Farrell zegt te betreuren. Zowel Guerrilla als Armageddon wisten volgens de CEO geen goede verkoopcijers te genereren.

Armageddon is een van de drie games waarover de CEO tijdens het gesprek met investeerders zijn teleurstelling uitsprak. Ook MX Vs ATV Alive en UFC: Personal Trainer waren volgens Farrell van te lage kwaliteit. De teams van deze games beseffen dit volgens hem en gaan tijd en middelen besteden om een hogere kwaliteit te kunnen waarborgen.