THQ koopt rechten van Expeditions-franchise | Gamer.nl

THQ koopt rechten van Expeditions-franchise | Gamer.nl

De Oostenrijkse uitgever THQ Nordic heeft de intellectuele eigendommen van de Expeditions-franchise gekocht. Met de nieuwste overnamen laat THQ Nordic via Twitter weten dat er een derde Expeditions-game wordt ontwikkeld.

De Expeditions-franchise wordt ontwikkeld door de Deense studio Logic Artists. Met de overname werd direct met de ontwikkelaar afgesproken om naast de twee eerdere titels nu een derde Expeditions-game te gaan ontwikkelen.

Momenteel bestaan er twee pc-games in de Expeditions-franchise; Expeditions: Vikings en Expeditions: Conquistador. Deze games werden respectievelijk in 2017 en 2013 uitgebracht en Logic Artists gaat nu werken aan een derde game voor de serie. De Expeditions-games zijn tactische turn-based rpg's waarbij de speler moet leiden over een volk dat moet overleven.

De afgelopen tijd kocht THQ Nordic in korte tijd meerdere studio's en intellectuele eigendommen. Zo werd kort geleden nog bekend dat de uitgever Coffee Stain Studios en Bugbear Entertainment overnam. Daarnaast nam het eerder dit jaar de rechten over van Kingdoms of Amalur, Alone in the Dark en Act of War.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou