Avatar: The Burning Earth is een nieuwe game uit de THQ-stal die gebaseerd is op de televisieserie van Nickelodeon. Net als de serie is de game gericht op kinderen. En omdat wij als volwassenen kinderen inschatten als een soort infantielen is ook het Achievement-systeem van Avatar: The Burning Earth daar op afgestemd. Het resultaat: de Achievements zijn voor een wat meer ervaren gamer onwijs makkelijk te verkrijgen.

Er zijn namelijk vijf Achievements in de game die allemaal te verkrijgen zijn door het maken van een aanvallende combo. Het is zelfs mogelijk om alle combo's in één keer te verkrijgen. Duizend punten aan je Gamerscore toevoegen door één simpele actie uit te voeren, dat klinkt als muziek in de oren van de Achievementjagers.

THQ reageert op de simpele Achievements door te stellen dat de game op kinderen gericht is en dat er daarom voor een dergelijk systeem is gekozen. Dit alles in overeenstemming met de marketingpartners van Microsoft, aldus Jon Cartwright, Director of Production bij THQ's studio in Australië. Wel, Achievementjagers: jullie weten wat te doen. De game is voor een budgetprijsje te koop.

Screenshot van de PlayStation 2-versie