THQ denkt aan langere ontwikkeltijd voor volgende UFC | Gamer.nl

THQ denkt aan langere ontwikkeltijd voor volgende UFC | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“We verwachtten groei te zien op basis van geplaatste voorbestellingen en geluiden afkomstig van retailers en consumenten. Echter, met 2,7 miloen verkochte exemplaren [van UFC Undisputed 2010] ten opzichte van 2,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar [van UFC 2009 Undisputed] is het duidelijk dat het vervolg geen tekenen van groei heeft vertoond”, legt THQ’s CEO Brian Ferrell uit. “We denken er nu niet zozeer over om het nieuw leven in te blazen, want het is een sterke serie, maar om langer aan de ontwikkeling van de game te werken. 15, 18 of 21 maanden tu en releases in plaats van een jaar.”

Volgende UFC

Farrell kon bevestigen dat er sowieso een UFC-spel gepland staat voor het volgende fiscale jaar. “Het kan 15, 18 of 21 maanden zijn voordat die game komt. Dat hangt af van de schaal van het spel, de juiste marktomstandigheden en hoe we het spel uit willen brengen. Ik gaf in mijn officiële reactie al aan dat we 12 maanden ontwikkeltijd toch een beetje te snel vinden, dus zal het wel ergens rond de 18 maanden komen te liggen”, vervolgt Farrell.

In UFC Undisputed 2010 beoefenen spelers de sport 'Mixed Martial Arts', een combinatie van allerlei verschillende vechtstijlen. Eerder zei Danny Bilson, vicepresident van THQ nog dat de uitgever ieder jaar een UFC game wilde uitbrengen. Deze uitspraak deed hij echter nog voor de release van UFC Undisputed 2010.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou