Handjes in de lucht, want THQ heeft vandaag bekend gemaakt te komen met een cheerleading-game. De game, genaamd All Star Cheer Squad, zal verschijnen voor de Nintendo Wii en DS. Ze willen zich hiermee specifiek op de meidendoelgroep richten. Eind dit jaar zou de game moeten verschijnen.

"In All Star Cheer Squad, zullen spelers een jaar in het leven van een cheerleader volgen waarin zij nieuwe cheers leren, deelnemen aan trainingen en hun eigen routine creëren om de squad te maken en uiteindelijk cheercaptain te worden. Hoge energieke gameplay omvat squad wedstrijden en één-op-één-cheer-offs, waar spelers de Wii Remote en Nunchuk zullen gebruiken om vele echte cheer en dans bewegingen uit te voeren," zegt uitgever THQ.

Bij de game maken spelers gebruik van de Balance Board. Het uiterlijk van de cheerleader kunnen spelers zelf geheel aanpassen waaronder lichaam, gezichtskenmerken, haar en outfits. De Nintendo DS versie van de game zal tevens een eigen verhaallijn krijgen dat focust op een cheerleading kamp dat rivaliseert met een concurrent.

Om ervoor te zorgen dat de dansjes echt bij de tijd zijn, hebben de makers de hulp ingeroepen van cheerleading choreograaf Tony G. Hij staat bekend om de film Bring It On, waarin alles draait om cheerleaders.