Zelnick legt uit dat THQ volgens hem een verkeerde strategie heeft aangehangen, maar ook dat de kwaliteit van hun games niet goed genoeg was: "THQ's strategie lag in de eerste plaats bij merken met licentie. Licenties van andere mensen, of het nou UFC of WWE is of een filmmerk en daar dan een game over maken."

Zelnick zegt dat hij zelf altijd bij licentiegames probeert weg te blijven, want ook als een uitgever goede games aflevert, moet hij na enkele jaren de licentiedeal opnieuw onderhandelen. In de meeste gevallen moet een uitgever dan meer betalen voor een merk dat hij zelf heeft opgebouwd in de game-industrie, en worden zijn marges kleiner. Daarbij merkt Zelnick op dat THQ zijn strategie wel deels heeft veranderd, maar dit is volgens de CEO moeilijk om in korte tijd te doen.

"Het belangrijkste verschil is kwaliteit. Take-Two heeft de beoordelingen van de hoogste kwaliteit onder third-party uitgevers, volgens Metacritic en de meeste mensen in de industrie. Kwaliteit is echt heel, heel, heel belangrijk. THQ heeft een aantal goede games gehad, maar hun kwaliteitsniveau was niet hoog genoeg. De strategie werkte niet en de uitvoerig was slecht. Om het anders te zeggen: het eten was niet goed en de porties klein." 

Reactie en excuses

THQ heeft contact opgenomen met weblog Joystiq, dat de citaten van Strauss Zelnick afgelopen nacht publiceerde. "Meneer Zelnicks perceptie van THQ is verouderd en inaccuraat. Zijn opmerkingen zijn onverantwoordelijk en onjuist. Misschien kan hij maar beter commentaar geven op zijn eigen bedrijf", aldus het statement van THQ.

Zelnick heeft op zijn beurt zijn excuses voor zijn uitspraken aangeboden, zo meldt Game Informer: "Terwijl we onze strategie bespraken, sprak ik voor mijn beurt over die van iemand anders. Dat was niet gepast en ik heb er spijt van."

Update 8:53 - Reacties THQ en Zelnick toegevoegd