Third-person Call of Duty-game heette Devil's Brigade | Gamer.nl

Third-person Call of Duty-game heette Devil's Brigade | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game speelde zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog en had een grimmig verhaal over een team ervaren militairen. De game kreeg voldoende financiële ondersteuning, de steun van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward en had een aantal bekende ontwikkelaars aan het roer. Creative director van de game was Jason Vandenberghe, onder meer bekend als de leidende man achter Red Steel 2. 

De game werd geannuleerd toen Vivendi en Activision fuseerden tot Activision Blizzard. Volgens Vandenberghe is er niet één reden voor de annulering, maar is er sprake van een combinatie van factoren. Devil's Brigade zou de eerste game worden van de studio Underground Development. Uiteindelijk maakte de studio nog Guitar Hero: Van Halen, in 2010 werd de ontwikkelaar gesloten.



Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou