Eén bron geeft aan dat de visie van het spel een aantal maal op de schop is gegaan, iedere keer dat er een nieuwe lead en senior designer aan boord kwam. Na de officiële onthulling van het spel door Game Informer, stapte lead game designer Dominic Fleury bovendien op.

Verder zou uitgever Square Enix het project niet goed in de gaten hebben gehouden, omdat het drukker was met Deus Ex: Human Revolution uitbrengen. Recentelijker maakte het bedrijf zich volgens bronnen vooral zorgen om de status van Thief en heeft het een Duitse investeringsmaatschappij om meer geld gevraagd. Volgens leidinggevenden zou dit echter een gebruikelijke strategie zijn.

Getoonde beelden 

De problemen met de ontwikkeling van Thief, zouden ook een effect gehad hebben op de onlangs getoonde demo. Volgens Polygons bronnen is deze nauwelijks compatibel met de techniek die voor de daadwerkelijke game wordt gebruikt, een zwaar gemodificeerde versie van Unreal Engine 3. De beelden zouden met behulp van een aantal programmeertrucs mogelijk zijn gemaakt, zoals het uitzetten van de kunstmatige intelligentie van computergestuurde personages. 

Gamer.nl heeft contact opgenomen met Eidos Montreal. Zij willen geen commentaar geven.