'Thief-franchise komt naar het witte doek' | Gamer.nl

'Thief-franchise komt naar het witte doek' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens de website wordt de film geproduceerd door Adrian Askarieh en Roy Lee. Eerstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de The Hitman-film uit 2007. Het duo heeft eerder ook geprobeerd Deus Ex te verfilmen, wat uiteindelijk niet doorging. Filmstudio Vertigo is tegenwoordig vooral bekend dankzij de succesvolle The Lego Movie. 

Er zijn nog geen details over de film zelf, mogelijke acteurs en de plot bekend. Ook is het niet duidelijk in hoeverre Square Enix en Eidos betrokken zijn bij het project.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou