Westka Entertainment is een klein Duitse softwarebedrijfje dat onlangs nog een flop van formaat uitbracht met de RPG Arkatera. Om hun slechte naam te zuiveren gaan ze nu proberen een heuse Deus-Ex killer te ontwikkelen onder de naam The Y-Project. Ze hebben dan ook maar meteen een dure licentie op de Unreal engine genomen, in de hoop dat ze zo wat meer succes zullen hebben. Hoewel er al wel wat screenshots van the Y-Project beschikbaar zijn, zijn dit enkel screens uit een tech-demo. Op de komende E3 zal Westka ons het eigenlijke spel presenteren. Finally, after a long wait, Cologne-based developer Westka Interactive will present their much-anticipated games highlight The Y-Project to a larger audience. For the first time since its founding in 1993 Westka will present a product at the E3 at an own booth.

The ambitious German project based on the latest Unreal engine, which is scheduled for a Spring 2003 release, has already seen a lot of international attention and media coverage. By taking part in this years E3 Westka reaffirms their international orientation and looks forward to providing visitors with up-to-date information on The Y-Project.Ted de Braak (Of is het Vader Abraham?) heeft in deze game een rolletje weten weg te snoepen en kijkt vol verbazing naar de grote handen van de man links

Of het spel dan kan laten zien dat het het potentieel heeft om Deus-Ex te verslaan wordt nog afwachten. Want het is een hele klus om een mooi plot te brengen, vooral als je dit zoals in veel Europese computerspellen dan knullig in het Engels gaat vertalen. En met Deus-Ex 2 op de hielen mogen ze er gerust een beetje vaart achter zetten, want ook dat spel zal draaien op de nieuwste versie van de Unreal engine. Of het een titanenstrijd gaat worden of dat the Y-Project in het niets zal verdwijnen zullen we pas zien bij de release van beide games ergens in 2003. Maar misschien weet the Y-Project op de komende E3 wel heel erg te overtuigen!