The Witness is 'substantieel meer verkocht dan 100.000 keer' | Gamer.nl

The Witness is 'substantieel meer verkocht dan 100.000 keer' | Gamer.nl

The Witness is een precies een week uit en is in die tijd volgens maker Jonathan Blow "substantieel meer" verkocht dan 100.000 keer. Dat laat hij weten in een nieuwe blogpost.

De ontwikkelaar laat weten dat hij geen precieze aantallen mag noemen, omdat bedrijven achter digitale winkels die zijn games verkopen niet graag hebben dat er precieze cijfers gecommuniceerd worden. Hij laat wel weten dat The Witne in de eerste week vaker is verkocht op pc en PlayStation 4 dan zijn vorige game, Braid, in de lanceringsweek op Xbox 360.


De game heeft daarnaast al meer dan 5 miljoen dollar opgeleverd. "Dat is meer omzet dan Braid in het eerste jaar maakte." Het is daarbij wel belangrijk op te merken dat The Witne op twee platforms beschikbaar is en meer dan twee keer zo duur is. Volgens Blow is de vijf miljoen dollar nog niet genoeg om winst te maken, maar dat het er op lijkt dat dit wel gaat gebeuren.

In The Witne lopen spelers op een mysterieus eiland rond waarop puzzels opgelost moeten worden. Hoewel deze puzzels bestaan uit grids waarop lijntjes getrokken moeten worden, moeten spelers vaak verder kijken dan alleen naar de puzzels zelf om ze op te lo en.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou