Verkoopcijfers The Witcher 3 enorm gestegen door Netflix-serie

Verkoopcijfers The Witcher 3 enorm gestegen door Netflix-serie

Dankzij de Netflix-serie The Witcher is de verkoop van van het spel The Witcher 3: Wild Hunt met 554 procent gestegen in de Verenigde Staten.

Het was al bekend dat The Witcher 3: Wild Hunt van het succes van Netflix-serie profiteert. Tijdens het hoogtepunt van The Witcher 3 speelden er meer dan honderdduizend spelers tegelijkertijd de game op Steam. Nu blijkt dat de game afgelopen december 554 procent meer verkocht is dan het jaar daarvoor.

Daarnaast gaan er ook hardnekkige geruchten de rondedat twee favoriete personages uit de games en boeken naar het tweede seizoen naar The Witcher-serie komen. Het gaat om Lambert en Coën, die in minstens drie afleveringen een rol spelen. Volgens de geruchten gaat Paul Bullion, die eerder een rol had in Peaky Blinders, in de schoenen stappen van Lambert. Yasen Atour zal de rol vertolken van Coën. Deze acteur was eerder te zien in series als Dark Heart en Strike Back. Het tweede seizoen van The Witcher speelt zich volgens geruchten af in Kaer Morhen. In de boeken is dat ook de plek waar Lambert en Coën zich bevinden.

Naast de games was er ook een stijging in de verkoop van de boeken van The Witcher. Die verkoopcijfers waren 562 procent hoger vergeleken met 2018.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En Andrzej Sapkowski maar klagen over CD Projekt Red, dat ze zijn serie boeken in zijn ogen verkeerd hadden vertaald. De beste man heeft dik verdiend aan de games, nu aan de serie, en daarna NOG een dubbel dip op de games. Daarnaast natuurlijk gewoon weer getekend voor nieuwe games.

0
test

@Krytuun de boeken zijn überhaupt niet vertaald voor de games. Want die spelen zich af na de boeken en dus niet gebaseerd op bestaande verhalen. Zijn onvrede was meer dat hij nooit had verwacht dat de games succesvol zouden worden en de rechten dus voor relatief weinig beschikbaar heeft gesteld. Maar toen ze ineens wel succes hadden wou hij meer geld zien. Zo werkt het uiteraard niet. Een deal is een deal. Vorig jaar verliep die deal en nu is er een nieuwe deal waar hij meer verdiend.

0
test

Daarom klaagde hij dus zoveel, hij verdiend in zijn ogen te weinig aan de games :p

0

Aanbevolen voor jou