CD Projekt heeft aangekondigd bezig te zijn met een verbeterde versie van de PC-game the Witcher. Deze 'enhanched edition' zou in mei uit moeten komen en de oorzaken van klachten verwijderd hebben.

Deze nieuwe editie zal beter lopen en bomvol met extra's zitten. Zo is er een 'game editor', twee nieuwe mini-adventuren, een making-of DVD, een CD met muziek uit de game, een CD met muziek geïnspireerd door de game, een extra groot instructieboekje, een officiële walkthrough en een vijtfig pagina tellend verhaal door Andrzej Sapkowski, de auteur van de Witcher-boeken waarop het spel gebaseerd is.

Laadtijden gaan daarnaast met tachtig procent omlaag, de nieuwe versie crasht veel minder en de Engelse versie krijgt nieuwe tekst om het meer met andere versies overeen te laten komen. Daarnaast zullen er meer dan vijftig nieuwe karakters in het spel rondlopen voor de nodige variatie. Er zullen ook nog eens meer dan honderd nieuwe animaties in de game verwerkt zijn.

Nog mooier nieuws is dat mensen die de game al hebben, de update gewoon kunnen downloaden - al is nog niet bekend of dat extra geld zal kosten. We verwachten van wel. De game wordt in ieder geval even duur als de originele versie tijdens de release. Ondanks al deze veranderingen waren wij best te spreken over de game - lees onze recensie hier. Op 6 mei komt de game in Oost-Europa uit en CD Projekt werkt hard om hier een wereldwijde releasedatum van te maken.