The Witcher-auteur krijgt meer compensatie van CD Projekt Red

The Witcher-auteur krijgt meer compensatie van CD Projekt Red

Andrzej Sapkowski, de auteur van de The Witcher-boeken, ontvangt meer financiële compensatie van de ontwikkelaar van de games, CD Projekt Red.

Vorig jaar gaf Sapkowski al aan 14 miljoen euro aan royalty's te willen ontvangen van CD Projekt Red. De auteur van de boekenreeks waar de games op gebaseerd zijn, koos er voor om zijn deel van de winst in één keer te onvangen toen de rechten van de franchise werden verkocht. Hij had namelijk geen vertrouwen in de groei van de franchise. Toen The Witcher-games een succes werden, had Sapkowski het gevoel te weinig geld te hebben ontvangen.

De Poolse uitgave Puls Biznesu meldt nu dat CD Projekt Red een regeling heeft getroffen met de auteur. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat. CD Projekt Red heeft dit gedaan omdat het bedrijf een goede relatie met Sapkowski wil behouden.

Intussen wordt er gewerkt aan een serie rondom The Witcher. Het eerste seizoen van deze serie moet later dit jaar op Netflix verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Jammer, ik gun die klootzak helemaal niks. Hij heeft een bijzonder lage dunk van gamers en games. Had ook 0 vertrouwen dat de games een succes zouden worden en gaat nu achteraf janken. Walgelijke man.

0

Aanbevolen voor jou