The Witcher 3: Wild Hunt uitgesteld naar mei | Gamer.nl

The Witcher 3: Wild Hunt uitgesteld naar mei | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het spel stond voorheen gepland voor 24 februari en zou oorspronkelijk zelfs deze herfst verschenen moeten zijn. Toen CD Projekt het uitstel naar 2015 aankondigde, beloofde de studio bovendien dat The Witcher 3 geen verdere vertraging op zou gaan lopen.

De ontwikkelaar zegt nu dat het bij nader inzien toch meer tijd nodig heeft om een acceptabele ervaring te bieden op het gebied van bugs. Er zouden nog "veel details gecorrigeerd moeten worden".

Volgens de studio is dat een gevolg van de "omvang en complexiteit" van het derde deel in de fantasievolle rpg. Dat zou een behoorlijke impact op het ontwikkelproces hebben gehad.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou