The Witcher 3: Wild Hunt bijna 10 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

The Witcher 3: Wild Hunt bijna 10 miljoen keer verkocht | Gamer.nl

The Witcher 3 is volgens Marcin Iwinski wereldwijd al bijna 10 miljoen keer verkocht.

De verkoopaantallen werden door Iwinski, CEO van Projekt RED, in een interview bekendgemaakt tijdens Infoshare 2016 in Polen. Eerder verklaarde Iwinski al dat de pc-versie het grootste aandeel van de verkopen voor zijn rekening neemt.

"We werden totaal overweldigd, omdat we eerlijk gezegd niet hadden verwacht dat de game zo'n groot succes zou zijn. The Witcher-serie is totaal gezien 20 miljoen keer verkocht, waarvan ongeveer de helft daarvan The Witcher 3 is", aldus Iwinski in het interview.

Later bevestigde Iwinski nog eens de verkoopcijfers van The Witcher 3. "We hebben The Witcher 3 zonder enige bescherming tegen het kopiëren van de game uitgebracht, net zoals we dat deden bij The Witcher 2. Dus vanaf dag één konden mensen de game aan een vriend geven. En toch is het gelukt om The Witcher 3 10 miljoen keer te verkopen, verdeeld over alle drie de platformen."

CD Projekt Red heeft na de release van de game nog twee uitbreidingen uitgebracht. Ook werkt het aan de actie-rpg Cyberpunk 2077.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou