The Witcher 3-ontwikkelaars krijgen nu meer omzet op Steam

The Witcher 3-ontwikkelaars krijgen nu meer omzet op Steam

The Witcher 3 heeft sinds 1 oktober 2018 via Steam een omzet gedraaid van meer dan 50 miljoen dollar (iets meer dan 46 miljoen euro). CD Projekt Red bedankt de gamers voor hun steun via Twitter.

CD Projekt Red is erg blij met de omzet die ze sinds oktober 2018 hebben gedraaid en daarom bedanken ze hun volgers op Twitter. Dat ze zo blij zijn met deze mijlpaal is te begrijpen. Omzet werkt namelijk op een bepaalde manier bij Valve. De meeste ontwikkelaars krijgen 70 procent van hun omzet, de rest gaat naar Valve. Als de game meer inkomsten genereert, verandert dat de zaak. Zodra een game een omzet van meer dan tien miljoen dollar heeft, krijgt de ontwikkelaar vijf procent extra winst, daar komt nog eens vijf procent bij als de game een omzet maakt van 50 miljoen.

Tijdens de lancering van de Netflix-serie steeg de omzet van The Witcher 3 met 554 procent. Eind januari kreeg het spel voor de eerste keer 100.000 gelijktijdige spelers op Steam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Idiote regeling. De grote studio's die miljoenen binnenslepen krijgen voordeel, de kleine studio's die het echt nodig hebben niet.

0
test

@Baukereg Voor die kleine studios is het veel belangrijker om uberhaupt op Steam te zijn ivm reclame, daar betalen ze graag 10% extra voor. Ik koop zelf witcher en cyberpunk op gog, zodat de devs alle winst krijgen.

0
test

@Leshrac Helaas liggen de feiten anders. Niet voor niks dat kleine studio's maar al te blij zijn met de Epic Store. https://www.gamerevolution.com/news/596599-steam-algorithm-changes-indie-gaming-unreleased-games

0

martkwerking zonder regulering is vragen om problemen. Dat is altijd zo geweest. Elke miljardair erbij is een nieuwe bevestiging van een falend systeem @Baukereg

0
test

@rohirrimdwarf dat is al helemaal onzin. Het werkt goed genoeg en er is regulering genoeg, we leven in een kapitalistische maatschappij, geen socialistische, we zien hoe dat ook niet werkt in onze geschiedenis van de mensheid. Maargoed, jij hoeft dus ook niet elk jaar weer een loonsverhoging van minimaal de inflatie als ik het zo lees.

0
test

@Baukereg de grote studio's hebben het net zo hard nodig, die hebben veel meer kosten dan de kleine studio's. Omdat ze groot zijn wil niet zeggen dat ze geld zat hebben.

0

Goed nieuws is een van de beste games ooit. Maar waarom wordt er een afbeelding gebruikt van de witcher 2 ?

0
test

@w0kk3l ik zie alleen witcher 3 materiaal

0
test

@Millman7 de grote screenshot helemaal boven aan het artikel is van the witcher 2 prolouge. In the witcher 3 heb je sowieso geen head armor of hoods zoals je ziet op de screenshot.

0

Aanbevolen voor jou