CD Projekt zegt dat de dlc voor iedereen gratis te downloaden is, zonder dat hier een pre-order of speciale editie voor vereist is. Wat de extra content precies omvat, is nog grotendeels onbekend. Vermoedelijk gaat het hoofdzakelijk om nieuwe outfits en uitrusting, want ieder pakket bevat slechts twee stukken content. 

De eerste twee pakketten zijn al wel onthuld. De eerste dlc biedt een nieuwe baard- en haaroptie voor hoofdpersoon Geralt, en daarnaast de Temerian Armor-set, inclusief uitrusting voor Geralts paard. Dat laatste is een verwijzing naar het Horse Armor-pakket voor The Elder Scrolls 4: Oblivion, een stuk dlc met daarin enkel uitrusting voor een paard dat desondanks nog altijd voor zo'n 2,50 euro te koop staat. De tweede dlc geeft toegang tot een extra quest en een nieuwe outfit voor Yennefer of Vengerberg.

De eerste dlc voor The Witcher 3 is vanaf 25 februari, een dag na de release van het spel, te downloaden. De andere vijftien pakketten volgen kort daarna, waarbij iedere twee weken een nieuw stuk dlc verschijnt. Het is niet duidelijk of er naast gratis dlc ook nog betaalde extra content op komst is.