The Witcher 3 krijgt in-game kaartspel | Gamer.nl

The Witcher 3 krijgt in-game kaartspel | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Gwent is een kaartspel dat in elke platformversie van The Witcher 3 gespeeld kan worden. Het draait om twee legers die met elkaar in gevecht komen, waarvan de leiders de spelers zijn en de manmachten de kaarten. Strategisch denken is vereist en de speler kan verschillende combo's maken, magie gebruiken en 'hero cards' spelen, die per factie anders zijn.

De speler kan kiezen uit vier facties: Nilfgaardian Empire, Northern Realms, Scoia'tael en No Man's Land. Met de magische kaarten kan onder meer het weer op het slagveld beïnvloed worden.

Daarnaast laat ontwikkelaar CD Projekt Red de inhoud van de Collector's Edition van de Xbox One-versie van The Witcher 3 weten. Zo bevat deze editie twee setjes Gwent-kaarten om de game in het echt te spelen, een stoffen map van de in-game wereld, een beeldje van Geralt van Rivia, een ketting en een collector's box om om merchandise in op te bergen.

CD Projekt Red laat weten dat het met opzet geen exclusieve downloadbare content aan de Collector's Edition toevoegt, omdat dit een belofte is die de ontwikkelaar heeft gedaan. In plaats daarvan is er exclusieve fysieke content voor de Collector's Edition gemaakt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou