Volgens de ontwikkelaar lanceert het de RPG tegelijkertijd op alle "high end" consoles. "We waren enorm enthousiast toen we enkele maanden geleden werden gevraagd of we één van de eerste ontwikkelaars wilden zijn die vroege toegang tot de PlayStation 4 kregen", aldus CD Projekts Adam Badowski. "Het was een spannend moment om mee te doen met andere legendarische ontwikkelaars als Bethesda, EA, LucasArts, Ubisoft en Activision aan een vroege PS4-game."

Volgens Badowski is de PS4-hardware uitermate geschikt voor het weergeven van de spelwereld van The Witcher 3. "De nieuwe hardware geeft ons de kans om iets geweldigs te maken. We hebben de mogelijkheid om vanaf de geboorte van de console er mee te werken en onze eigen REDengine 3 te gebruiken om de grafische limiet van de PlayStation-hardware op te zoeken. De console voelt fris aan en heeft creatieve oplossingen die we graag gaan gebruiken in onze game."

Begin deze maand kondigde CD Projekt het derde deel in de reeks al aan voor PC en next-gen consoles, maar nu heeft het dus bevestigd dat de game in ontwikkeling is voor PlayStation 4. The Witcher 3 heeft een open wereld zonder laadtijden of verschillende hoofdstukken. Het zou een half uur kosten om te paard van de ene kant van de wereld naar de andere te reizen.