In een statement laat Valve weten: "Van tijd tot tijd kan er een fout worden gemaakt en dat is gebeurd met het voortijdig te koop aanbieden van (The) War Z via Steam. We bieden onze excuses aan en hebben tijdelijk het verkopen uitgeschakeld, totdat we tijd hebben om met de ontwikkelaar te werken en we vertrouwen hebben in een nieuwe build." Valve geeft aan dat mensen die de game hebben gekocht en ontevreden zijn, hun geld kunnen terugvragen via de support site van Valve.

Gisteren raakte The War Z in opspraak doordat er misleidende info was te vinden op de Steam-productpagina van de game. Daarin werd onder meer vermeld dat er honderd mensen per omgeving konden spelen, terwijl dit werkelijke aantal op momenteel slechts vijftig ligt. Daarnaast werd er melding gemaakt van de mogelijkheid om privéservers te huren en de aanwezigheid van een skill-systeem en vriendenlijst. Ook kwam gisteren naar buiten dat via een patch de respawntijd van één uur verlengd is naar vier uur, maar spelers tegen betaling wel direct opnieuw kunnen beginnen als hun personage wordt gedood. 

In een reactie laat Sergey Titov van de ontwikkelaar achter The War Z weten: "We gaan er zeker van zijn dat onze Store-pagina 100% accuraat is en dit is waarom. Ons einddoel is om spelers tevreden en niet boos te maken, dat is belangrijker dan wat dan ook."