Onder het motto 'verknal een goede filmserie' komt in 2009 weer een nieuw deel van Terminator in de bioscoop. Om de film te 'complimenteren' zal er ook een game uitkomen gebaseerd op de film voor de PC, consoles en mobiele telefoons. Welke consoles precies is nog onduidelijk.

Terminator Salvation: The Future Begins wordt ontwikkeld door een nog onbenoemd team binnen The Halcyon Corporation, het bedrijf dat de gehele rechten van de Terminator franchise beheert. Dit team, dat speciaal voor de ontwikkeling van deze game is opgericht, is al een paar maanden bezig aan wat volgens een medewerker van het bedrijf een net zo belangrijk en kwalitatief hoogstaand product als de film moet worden.

Nu we toch bezig zijn vertellen we maar meteen alles, moet men bij The Halcyon Corporation hebben gedacht, want ze zeiden ook de rechten hebben gekocht op het werk van Philip K. Dick, die onder andere Blade Runner schreef. The Halcyon Corporation is van plan om vanaf 2010 games gebaseerd op zijn boeken te ontwikkelen.